În cadrul cabinetului nostru beneficiați de realizarea celor mai noi sisteme de implante dentare și a lucrărilor protetice pe implante.
Implantele dentare se realizează atunci când dorim să înlocuim dinții care au fost extrași recent, sau cu mai mulți ani în urmă, și pot să suplinească unul sau mai mulți dinți pe o singură arcadă dentară. Implantele sunt realizate din titan, iar suprafața lor este special tratată astfel încât după inserarea în os, acestea să se integreze foarte bine.
Înainte de orice intervenție are loc consultația și discutăm despre necesitatea realizării implantelor. Apoi vă îndrumăm printr-un bilet de trimitere special către un centru de radiologie, unde veți face o tomografie computerizată a zonei de interes. Aceasta ne este utilă pentru stabilirea cu exactitate a tipului de implant necesar și a viitoarei poziții a acestuia în os. După interpretarea dosarului radiologic, concepem un plan de tratament care poate să cuprindă mai multe soluții. Vă explicăm detaliile și împreună cu dumneavoastră decidem care este cea mai bună soluție de tratament.
Inserarea implantelor și realizarea lucrărilor protetice pe implante este alcătuită din doua etape:
1. Etapa chirurgicală
Aceasta presupune introducerea propriu-zisă a implantelor în os. Cel mai frecvent este o procedură de dificultate ușoară sau medie, realizată sub anestezie locala. La finalul intervenției primiți indicațiile post-operatorii și medicația necesară, iar apoi puteți pleca acasă. În urmatoarele 24-48 de ore veți reveni la cabinet pentru controlul post-operator, iar firele de sutură se îndepărtează după o perioadă de 7-10 zile.
După momentul intervenției se așteaptă pentru o perioadă de minim 3 luni, în care implantele se integrează în os, urmând ca ulterior să se realizeze lucrările protetice.
2. Etapa protetică
Aceasta etapă presupune descoperirea locală a implantelor, prin îndepărtarea unei mici zone de gingie din dreptul fiecărui implant, montarea unor bonturi protetice, amprenta și realizarea propriu-zisă a lucrărilor protetice.
Acestea pot fi:
– Lucrări fixe: coroane sau punți metalo-ceramice (aliaj nenobil sau aur), integral ceramice sau zirconiu
– Lucrări mobile: proteze scheletate parțiale sau totale (atunci când este posibil)
După finalizarea fiecărei etape primiți indicațiile pe care trebuie să le respectați imediat acasă, dar și pe timp îndelungat. De asemenea, la încheierea tratamentului veți primi o programare la o distanță de 6 luni, pentru un control obligatoriu. În mod obișnuit trebuie să reveniți la control la fiecare 6 luni, pentru igienizarea zonei din jurul lucrărilor și controlul nivelului gingiei din jurul implantelor.
Uneori, pentru a putea insera un implant la nivelul osului maxilar, este nevoie de o intervenție chirurgicală suplimentară – numită ”sinus-lift”. Prin aceasta reușim să ridicăm peretele sinusului maxilar și să creăm os în acel loc pentru a putea ulterior să inserăm implantul.
De asemenea, atât la osul maxilar, cât și la cel mandibular, în zonele în care acestea s-au resorbit (topit), în urma extracțiilor mai vechi, putem realiza o intervenție de ”adiție osoasă” pentru a obține grosimea necesară a osului.
[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]